Olen ollut kohta neljä vuotta töissä samassa firmassa. Koko tämän ajan olen tunnollisesti ja säännöllisesti täyttänyt ja palauttanut tuntilistan kahdesti kuussa. Voisi kuvitella, että sellaisen toiminnon muistaa jo ihan takaraivossaan. Mutta arvatkaa kuka onkaan unohtanut viimeisimmän tuntilistan palautuksen ajallaan? Minä!

Kun tämä ajatus iski salakavalasti tajuntaani tänä aamuna, niin paniikkihan siinä meinasi iskeä. Sitten puhelu työnantajalle ja lupaus, että jos toimitan listan vielä tämän päivän aikana, niin ehtivät kuulemma saada tilini maksuun vielä ajoissa. Huh. Toivotaan, että kaikki menee nyt niinkuin luvattiin. Köyhällä ei ole varaa missata palkkapäiviä.

Muutenkin tuntuu, että juuri tähän aikaan vuodesta rahalle olisi menoa enemmän kuin mitä sitä tulee itselle päin. Kaikenlaisia keikkalippuja pitää lunastella, vuokra nousee maaliskuun alusta ja, yllätys yllätys, työtuntini saattavat vähetä! Tämä on hiukan epävarmaa vielä, mutta se olisi kyllä ihan juuri odotettava tapahtuma. Jos menot kerta nousee niin pitäähän tulojen toki laskea.

Mutta arvatkaa mitä. Nyt on loma, enkä aio ainakaan viikkoon murehtiakaan työasioihin päin. Lomalomaloma! Jei! Ja tänään tulee vielä ihanaisen mukavaisia vieraita, ja sitten syöpötellään ja juopotellaan. Luulen, että tulossa on kiva ilta!

Iloista perjantaita!