Lauantaisella kuvausreissullani kuvasin vähän muutakin kuin noita eilen esittelemiäni patsaita. Koska liikuin lapsuus/nuoruusmaisemissani, minuun iski joku nostalgiakohtaus, ja koska kaikkia tietysti kiinnostaa, niin kuvasin paikan jossa pahaisina teineinä käytiin salaryyppäilemässä.

706930.jpg

Tuo paikka sijaitsee Näsinpuistossa, sen Nottbeckin palatsin takana, kuvan vasemmassa kulmassa voi nähdä häivähdyksen talosta. Paikka ei ollut silloin vielä noin pusikoitunut, noilla kivillä oli oikein hyvä istuskella. Tuolla ei myöskään kulkenut juuri ihmisiä silloin perjantai- ja lauantai-iltaisin, joten siellä sai olla aika rauhassa.

Meidän juopottelukin sisälsi ehkä pari-kolme kaljaa per nenä. Ei siihen maailman aikaan mielestäni tuossa iässä mitään oikeita kännejä vedetty yleensäkään, sillä olenkin niin kauhuissani kun nykyään kuulen esimerkiksi bussissa, kun teinipojat kehuskelevat kuinka on tullut vedettyä 15 kaljaa yhdessä illassa!!

Siihen aikaan, aivan 80-luvun lopussa, Tampereella toimi Bat Club-niminen diskoilupaikka. Puutarhakadulla, siinä missä nykyisin on Onnela. Johon siis oli pääsy alaikäisilläkin. Sinne siis suuntasimme yleensä noiden puistokaljojemme jälkeen. Ja koska siellähän ei sitten mitään alkoholia saatu enää, niin eihän sitä missään oikeassa humalassa koskaan oltu. (Paitsi kerran kun oltiin saatu jostain hommattua jokaiselle omat mansikkaviinipullot. Mutta se on ihan toinen tarina. Ja sen koommin en ole mansikkaviiniä juonut.)

Mutta se siitä muistelusta, nyt menen syömään raparperikiisseliä, jota tein eilen Tiinan innoittamana. Tiinan kommenttilaatikosta löytää muuten ohjeenkin kiisselille, jos tulee tarve!

706990.jpg