Sattuipa tänään, aamulla töihin mennessä, samaan bussiin sellainen nuori tummaihoinen mieshenkilö. Siihen aikaan aamusta bussi oli todella tyhjä, vain neljä matkustajaa, mutta kävipä istumaan aivan minun taakseni. Ajattelin, että ei oikein ymmärrä tätä suomalaisten tyhjän tilan tarvetta ympärillään, että jos tilaa on niin mahdollisimman kauas istutaan. No, en antanut asian sen enempää itseäni häiritä ja ehdin jo unohtaakin koko pojan, kun yhtäkkiä tunsin kevyen koputuksen olkapäälläni. Käännyin katsomaan ja poika kysyy, englanniksi tietysti, puhunko englantia. Kun vastaan myöntävästi, hän ojentaa kännykkäänsä minulle ja pyytää lukemaan. Tässä vaiheessa, pahaa aavistamatta, kuvittelen vielä että kenties kaipaa tulkkausapua johonkin.

Puhelimen näytöllä lukee "You are beautiful, are you married?" tai jotain sen suuntaista, en ihan tarkkaan muista enää. Tuijotan hetken aikaa tekstiä aivan tyhmänä, kunnes alan tajuamaan että tuo, mielestäni kovin nuori, mies on kirjoittanut sen itse ja kysymys on tarkoitettu minulle! Epäuskoisen hämmentyneenä naurahdan ja vastaan kieltävästi. Sitten saan suullisen kysymyksen, onko poikaystävää tai mitään. Ei ole. Epäilykseni pojan nuoruudesta vahvistuu, kun hän kertoo olevansa 23-vuotias. Sanoi myös olevansa Tansaniasta kotoisin. Siinä vaiheessa kun käy ilmi, että olen jo 31-vuotias, saan ensin kuulla että en näytä ollenkaan niin vanhalta, mutta tapaamisehdotukset muuttuivat kuitenkin ehdotuksiksi pelkästä kaveruudesta. Eikä hän suinkaan lannistu siitä, että kieltäydyn antamasta numeroani hänelle, ventovieraalle ihmiselle. Siinä vaiheessa, kun mietin kuinka tästä kohteliaasti selviän, bussi saapuu onnekseni minun pysäkilleni ja joudun pahoitellen poistumaan.

Että kaikkea sitä voi tapahtua aamuviiden bussissakin. Toki tässä pitäisi olla vain imarreltu että tässä iässä kelpaisi vielä noin nuorillekin pojille, mutta johan sitä tuntisi itsensä ihan lapsiin sekaantujaksi tuollaisen kanssa! Jäi se silti hiukan hymyilyttämään, ehkä toivoa ei ole vielä kokonaan menetetty. Jos nyt vain vähän vanhempia tarjokkaita sitten seuraavalla kerralla..