Päivän otsikkona eräs hakulauseke, jolla joku on tänne tällä viikolla guugeloitunut. Ja otsikko toimikoon erittäin hatarana aasinsiltana päivän kirjoitukselle.

Tunnustan, että olen aina ollut äärettömän huono harrastamaan mitään liikuntaa ja pitämään kuntoani yllä. Mitä nyt joskus innoissani kävelen sellaisen matkan, jonka laiskana päivänä saattaisin mennä bussillakin. Nyt olen taas vaihteeksi herännyt huomaamaan, että tarttis varmaan tehdä jotain. Ja myönnän, täysin turhamaisuuttani, kun vaa'an lukemat ovat pikkuhiljaa kivunneet salakavalasti ylöspäin, sen jälkeen kun lopetin tupakanpolton viisi kuukautta sitten. Ja sitten vielä kaikki kesäherkutkin siihen päälle. Kyse ei ole edes mistään hälyttävistä lukemista, tuskin edes näkyy päälle päin, mutta se riittää kun näen itse sen viisarin kipuamisen ylöspäin.

Otin siis itseäni niskasta kiinni tuossa pari viikkoa sitten ja päätin, että nyt alan taas vähän liikkumaan. Ihan itsenäisesti vain, en ole oikein kuntosali-ihminen, enkä muutenkaan jaksa mitään ohjattuja toimintoja, joihin on pakko mennä tiettynä päivänä tiettyyn aikaan. Toistaiseksi päätös on taas pitänyt ihan mukavasti, mitä nyt viime viikonlopun reissussa tuli ehkä mässäiltyä herkuilla normaalia enemmän. Mutta ei se mitään.

Ja siis tämän jutun tarkoituksena oli sanoa, että en oikeastaan ymmärrä miksi se on muka aina olevinaan niin vaikeaa se liikunnan harrastaminen, kun totuushan on se, että oikeastihan siitä tulee jotenkin niin hyvä olo aina jälkeenpäin, kun on tehnyt kunnon lenkin tai polkenut stepperiä television edessä. Stepperi on muuten kätevä vehje, ei voi jäädä ainakaan sohvannurkkaan sääoloihin vedoten! Sitä tässä vaan nyt jännityksellä odotan, että millaisellakohan tekosyyllä (kuten väsymys ja kiireet) tällä kertaa alan lipsua kuntoilusta ja unohdan, ettei se oikeasti ole niin kamalaa puuhaa.

Tänä aamuna olin muuten ihan harvinaisen väsynyt. Olen yleensä tosi aamuvirkku (siskolla olisi tästä kiva pikku tarina :D), mutta tänään tuntui, että silmät eivät aukea sitten niin millään, vaikka olin jo laahustanut kylppäriin asti ja kahvinkin laittanut siinä matkalla tippumaan. Jotta on se onni, että on taas perjantai.