Katselin tässä facebookissa kavereiden statustekstejä, ja neljä viimeisintä päättyivät kaikki epämääräiseen määrään pisteitä. Kahvilla... Koulussa.... jne..... Mikä juttu tämä nyt oikein on? Miksi ihmiset eivät enää osaa lopettaa lauseita yhdellä pisteellä. Kysymysmerkillä. Tai huutomerkillä. Jostain syystä tämä asia on jo jonkin aikaa tökkinyt minua pahanpäiväisesti.

Myönnän, että käytän itsekin sitä jonkin verran, mutta koitan vältellä sitä kyllä viimeiseen asti. Ellei sitten ole jokin hyvä syy jättää lausetta tai ajatusta ikäänkuin "auki".

Parastahan on se, jos ihminen on ihan selvästi innoissaan jostain asiasta, kirjoittaa statustekstiinsä innonaiheensa, lopuksi jippii, ja sitten monta pistettä. Jippii.... Eikös se ikäänkuin latista koko homman, jos tarkoitus on olla oikeasti innoissaan? Muistatteko, että meillä on sellainen merkki kuin huutomerkkikin? Jippii! Eikös näytä heti paljon paremmalta?

Tai jos kirjoitetaan oikein asiaa, vaikka sähköpostilla ja lopetetaan joka ikinen lause moneen pisteeseen. Miettikää miltä se näyttää. Sekavalta. Eräs ystäväni harrastaa tällaistakin. Sitten jos on oikein kunnon kysymys, niin hyvällä säkää siellä pisteiden perässä voi olla vielä kysymysmerkki lisättynä. Sentään.

Tähän loppuun sopisi nyt aika hyvin Stellan Piste-biisi, mutta taidan säästä teidät siltä. Hehee.

Lopetan koko postauksen tähän, ennenkuin tulee pisteet korvista ja ennenkuin joku pistepistepiste-ihminen vetää pisteen nenäänsä ja loukkaantuu verisesti.

Piste.