Tuon lauantaina julistetun levyraadin taisi voittaa muuten Lapko, jos nyt oikein laskin. Jei! Aplodit Lapkolle. Minulla on aina ollut vähän ristiriitaisia tuntemuksia tuota Lapkoa kohtaan, koska en ole itseasiassa kauhean paljoa perehtynyt musiikkiinsa, mutta olisin mielelläni tykännyt bändistä, ihan vaan jo tästäkin syystä:

1949390.jpg
Ville Malja

Pois se minusta, että antaisin ulkonäköseikkojen vaikuttaa musiikkimakuuni, mutta onhan se aina plussaa jos laulaja on söpö. Eikös vaan tytöt? (Ja pojatkin?)

No, mutta viikonloppuna aloin tutkailemaan ja oikein kuuntelemalla kuuntelemaan Lapkon biisejä, ja huomasin että minähän oikeasti tykkäänkin niistä. Outoa. Miksen ole aiemmin sitä tajunnut. Vai oliko mielentilani nyt vaan otollinen juuri sellaiselle musiikille.

Sitten asiasta ihan toiseen. Tuli tässä taannoin puhuttua ihastuspojan kanssa, kuinka hänen mielestään lähes kaikki ikäisemme tamperelaiset, tai ainakin omat tuttunsa, ovat jostain muualta kotoisin alunperin. Eikä ihastuspoika ole itsekään tamperelainen alkujaan. Ja että minä edustin harvinaista vähemmistöä ystävissään, kun olen syntynyt ja koko ikäni asunut Tampereella. Outoa. Pakenevatko tamperelaiset muualle ja muut sitten kansoittavat kaupunkimme?!

Siitä tuli vaan mieleeni pitää pieni gallupkysely. Kuinka moni teistä tamperelaisista blogini lukijoista olette ihan paljasjalkaisia tamperelaisia ja kuinka moni on tullut tänne muualta?