Skrubun tämän viikon Vitonen kyselee ihan mahdottoman vaikeita. Aion vastata tähän ihan ilman googlea ja tarkistan vastausteni järjellisyyden vasta myöhemmin.

1. Lausutko nimen Nobel ensimäistä tavua painottaen [noobel] vai toista [nobell]? Kerro miksi.
- Lausun noobel. Luultavasti siksi, että olen pienestä pitäen oppinut sen niin sanomaan. Kotoa opittua siis.

2. Menivätkö vuoden 2007 Nobelit mielestäsi oikeille henkilöille (tiedätkö edes kenelle ne meni)?
- Tiedän kenelle meni kirjallisuuden Nobel, unohdin nimen jo, mutta oli herttaisen näköinen vanha rouva. En ole lukenut kirjojaan, joten en osaa sanoa oikeellisuudesta mitään. Tiedän myös kelle/keille meni rauhan palkinto sekä fysiikan Nobel, varmaan ihan oikeita olivat. Kai. Kaikki varmasti ihan tärkeitä saavutuksia.

3. Tottahan muistat ulkoa ketkä Suomalaiset ovat saaneet Nobel-palkinnon (ja koska)?
- Muistan kaksi suomalaista, en vuosia. Se AIV-rehuheppu (tiedän minä sen nimenkin, Artturi Ilmari Virtanen) ja käsittääkseni F.E. Sillanpää. Vai olenko ihan väärässä tästä jälkimmäisestä?

4. Fanitako Nobel-voittajia (tai oletko koskaan tutustunut palkittujen töihin)?
- Ainoa Nobel-voittajan työ johon olen tainnut tutustua, on J.M. Coetzeen kirja Häpeäpaalu. Kirjailija taisi saada Nobelin jokusia vuosia sitten? En erityisesti siis fanita, mutta oli se ihan hyvä.

5. Entä kuinka vanha keksintö dynamiitti on?
-Toooosi vanha. Tekisi mieleni sanoa, että 1800-luvun puolivälistä. Luultavasti olen ihan hakoteillä ja viisaammat nauraa nyt vastaukselleni.

Näillä mennään.