Kaikki jotka ovat lukeneet Linnunradan käsikirjan liftareille tuntevat tietysti Baabelin kalan. Kala tungettiin korvaan, jonka jälkeen kalan isäntä oli kykeneväinen ymmärtämään mitä tahansa maailmankaikkeuden kieltä.

Tulin juuri ajatelleeksi, että entä jos tuollainen Baabelin kala voisi tulkata meille naisille kaikki miehien puheet, niin että ymmärtäisimme aina täydellisesti miehiä. Ja päinvastoin tietysti myös, että miehet ymmärtäväisit meitä naisia. Kalat vaan korviin kaikille ja voisimme lakata syyttämästä ainakin sukupuolten välisiä kommunikaatiokatkoksia ongelmistamme!

Vai olisiko se loppujen lopuksi niin kovin hauskaa. Onhan se toisaalta joskus niin mukava tyttöjen kanssa pyöritellä silmiä ja todeta paljonpuhuvasti ja painokkaasti: "miehet..". Enkä ole sitäpaitsi ihan varma siitä, että edes haluan miehien aina tajuavan mitä omassa päässäni liikkuu.

Pieni gallupkysely: Jos saisit Baabelin kalan tulkkaamaan vastakkaisen sukupuolen puheita, niin mitä erityisesti haluaisit oppia ymmärtämään?

1024258.jpg