Jossain vaiheessa blogeissa kiersi jonkinlainen aamutoimimeemi, mihin en ole ehtinyt vielä ottamaan osaa. Nyt otan, vaikka aamutoimeni tuskin ovat kovin viihdyttävää luettavaa. Ja kyse on nyt siis arkiaamuista.

Herätyskelloni herättää klo. 04.45. Nousen välittömästi ylös, koska kaikenlainen torkuttaminen ja ylösnousun pitkittäminen vain pahentaisi asiaa. Käyn vessassa. Varmistan peilistä, että olen vielä tallessa. Kävelen keittiöön, tarkistan lämpömittarista pitääkö minun tänään palella ja laitan sitten kahvia tippumaan. Sitten palaan kylpyhuoneeseen meikkaamaan ja laittamaan hiukseni, yleensä tavallinen ponnari saa riittää. Ei kai kukaan ala kukonlaulun aikaa mitään muuta väkertämään.

Tässä vaiheessa kello on yleensä aika tarkkaan 05.05. kun palaan takaisin keittiöön ja otan kupin kahvia. Samalla kun juon kahvia teen itselleni pari voileipää evääksi töihin, koska minulle ei maistu juuri herättyäni mikään syötävä, mutta tiedän että oltuani reilun tunnin verran töissä minulla on jo karmiva nälkä.

Seuraavaksi puen päälleni, tarkistan että avaimet, puhelin ja muu tarpeellinen on laukussa. Sitten vedän ulkovaatteet niskaan, ja kun mikroaaltouunin kello näyttää 05.19 lähden bussipysäkille. Bussi tulee pysäkille yleensä noin 05.26, jos ei ole myöhässä.

Tämä sama toistuu lähes kaavamaisesti viitenä aamuna viikossa. Jännittävää elämää.

Oletteko muuten huomanneet, että kellojen viisarit liikkuvat kahvi- ja ruokatauoilla selvästi nopeammin kuin varsinaisena työaikana?

995346.jpg