Kun näin kesällä nukkuu ikkuna auki, niin käy välillä vähän nyppimään nuo aamuyöstä baarireissuiltansa palailevat ihmiset. Pakkoko se on jäädä siihen pihalle vielä parantamaan maailmaa? Tai jos on pakko, niin voisiko sitä keskustella ihan normaalilla äänellä? Ja jos on haettava sisältä se koira vielä tarpeillensa, niin pakkoko se on päästää tarkoituksella irti ja sitten huudella sitä ainakin vartin verran, kun se vapaudestaan riemastuneena ei haluakaan tulla kotiin? Enhän minä valita, kysyn vaan.

Viisitoista minuuttiakin voi olla yllättävän pitkä aika, silloin kun unet keskeytyvät tökerösti.

Onneksi tämä on aika rauhallista seutua loppujen lopuksi, aika harvoin tuollaista tapahtuu. Toista se oli silloin kun vuosia sitten asuin vielä Hervannassa.

Oma pihaoravamme sen sijaan oli tänä aamuna yllättävän rauhallinen, pysyi niin pitkään paikoillaan, että ehdin napata useammankin kuvan. Ikkunan läpi tosin, enkä ihan lähietäisyydeltä.

737233.jpg

Siinä se istui pitkät tovit, suki ja nyppi ja pörhisteli itseään ja rapsutteli korvan taustojaan hauskasti takajaloillaan. Vähän samaan tapaan kuin kissat. Olen aina kuvitellut, että orava voisi tehdä sen ihan etukäpälälläänkin.

*****

Eilen illalla innostuin hiukan testailemaan ja leikkimään Picasan kuvaohjelmalla, siitä tuloksena tällainen kesäinen kuvakollaasi.

737237.jpg

Taidan kohta tahtoa jonkun oikean ja monipuolisemman kuvankäsittelyohjelman. Mitä kaikkea hauskaa sillä voisikaan tehdä.