Tiina Lymi kirjoitti 5.4. Aamulehden sunnuntailiitteen kolumnissaan naisten pelosta kulkea pimeällä yksin ulkona. Koko kolumnin voi lukea täältä. Ja lukekaa erityisesti kommentit kolumnin jälkeen.

Pystyin täysin samaistumaan Lymin kuvailemaan tunteeseen, enkä tuolloin juttua lukiessani voinut kuvitellakaan, millainen kohu asiasta nousee. Vaan kuinkas kävikään! Tänään sain käsiini muutamaa viikkoa myöhemmin ilmestyneen aamulehden paperiversion, johon oli poimittu otteita kolumnin aiheuttamasta kommentoinnista. Jotkut miehet ovatkin siis verisesti loukkantuneita tästä kirjoituksesta. Se että nainen pelkää, onkin miestä halventavaa!

Oletan ja toivon, että tämä on vain jonkun pienen miesryhmän mielipide. Toivon että suurin osa miehistä ymmärtää sen, että tuollaisissa tilanteissa se naisen pelko ei ole missään tapauksessa henkilökohtaista, ei suunnattu juuri siihen ihmiseen joka sattuu siellä takana kulkemaan, vaan pikemminkin sen mahdollisuuden pelko että jotain voi tapahtua. Ja jotainhan voi aina tapahtua. Vaikka varmasti suurin osa miehistä on niitä hyviä miehiä, niin se pelko on todellista, koska niitä pahojakin valitettavasti on olemassa.  

Käsi ylös naiset, kuinka moni on joskus pelännyt yksin liikkuessaan? Tahtoisin kuulla myös miehen näkökulman asiaan, onko se niin loukkaavaa tosiaan jos yksinäinen nainen pelkää?